torstai 9. elokuuta 2012

viimeinen ilta

Viimeinen ilta 28-vuotiaana – se tuntui jotenkin paremmalta syyltä juhlia kuin 29-vuotissyntymäpäivä. Vaikka ystävä kirjoitti: Niin kauan kuin ikä alkaa kakkosella, on parikymppinen. Silti, enää vuoden verran. Koko ajan kauempana unelmista, lähempänä todellisuutta.

Viimeinen ilta 28-vuotiaana: viiltävän kaunista. Suvilahti, kaupungin tyylikkäimmät ihmiset ja konsertti, joka jätti minusta jäljelle pelkkiä kylmiä väreitä. Turvallisesti vereslihalla kävelimme tuulisen kaupungin katuja, otimme pöydän, yhden ranskalaisen omenasiiderin voimalla jaksoimme valomerkkiin asti. Vakavia, suoria sanoja. Kerrankin. Kiertelyä, kaartelua, niin kuin tavallista. Herkkiin kohtiin sohimista, avautumisia ja sulkeutumisia. Päätöksiä ja niistä kertomista. Pelkoa ja varovaisia haaveita. Kyyneleitä, joita en osaa estää ja elämä joka kuivaa sen minkä kasteleekin. Koska elämä on yks vitun ikuinen kesä.

Kotona pudotin lasisen lampun lattialle, enkä jaksanut hermostua. Onneahan sirpaleet tuovat, muistin. Jos tänään uskoisikin siihen. Jos jättäisi kivun, pelon ja haavat, alkaisi uuden vuoden uudelta sivulta. Jos 29-vuotiaana olisikin onnellinen.  

Ei kommentteja: