keskiviikko 27. tammikuuta 2010

helsinki

Minun naapurini, herttainen espanjalaistyttö, kysyi minulta: "Mitä sinä kaipaat Suomesta?". Emmin hetken, pyörittelin epämääräisiä sanankorvikkeita suussani ja vastasin: "en mitään".

Mutta kaipaan minä. Minä kaipaan sunnuntaita Helsingissä, kun ei ole pakko tehdä mitään. Voi ottaa Pasilasta raitiovaunun suoraan Valtterin kirpputorille (onko se yhdeksikkö?), kierrellä unohdettuja aarteita notkuvien myyntipöytien seassa ja väsähdettyään istahtaa ulos kirpeään kevätilmaan kahvin ja pullan kanssa.

Kevään tulle kaipaan kyllä skeittaripoikiakin.

8 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Yhdeksikkö se on. Kotiovelta suoraan Valtterin kirpputorille, alle viidessä minuutissa.

(olen täysin koukussa kirjoituksiisi.)

Elina kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
kujalla kirjoitti...

Eiks Pariisis oo muka siistei skeittaripoikia? Jos ei, niin tuut missaan NIIN paljon!

Stinukka kirjoitti...

Hei Riikka,

lopultakin pääsin tulemaan Pariisiin pari viikkoa sitten ja koulupaikkakin oli odottamassa (vaikka en sitä tiennyt). Löysin vuokrahuoneen 14-alueelta, ja alan pikku hiljaa tottua elooni ja olooni.
Kiinnostaisiko sua lähteä joku kaunis päivä käymään kahvilla tai sit vaikka viinilasillisella?:) Olis kiva vaihtaa ajatuksia vaihtoon yms. liittyen. Tuntuu, että on niin paljon muistettavaa ja tekemistä, että kaikki paperityöt on kunnossa, plääh..

Take care!
T: Tiina (stinukka)

Riikka kirjoitti...

Voi kiitos Siida, sekä ratikkavahvistuksesta että kommentista! Mä en päässyt ihan kotiovelta Valtterille, mut kun roudasin kirpparikamoja rinkassa junalla ja ratikalla, niin tuli jotenkin sopivan helsinkiläinen olo :). Toivottavasti näistä höpinöistä ei tuu mitään sivuvaikutuksia...

Anna, mä niin tiesin, et sä tartut noihin skeittareihin. On niit tääl vähän, muttei niin paljoo kuin siellä. Tai ehkä en vaan hengaa oikeil kulmilla. Pitää vissiin mennä jonnekin gettoileen joku päivä.

Ja hei Tiina, tervetuloa! Asutaan melkein naapurissa, koska mä asun kans 14e. Mennään ihmeessä! Laita mulle vaikka mailia tähän blogin osoitteeseen (vatsassaperhosia.blogspot.com), niin sovitaan tarkemmin.

Riikka kirjoitti...

blondi. siis vatsassaperhosia@hotmail.com

DD kirjoitti...

Kokeilepa Notre Damen kirkon edustaa, sitä siltaa Seinen yli. Siinä oli reilumminkin skeittaripoikia tekemässä temppujaan eräänä kesänä kauan kauan sitten, kun siellä tuli palloiltua. Ehkä niitä on vielä siellä jäljellä ... :-)

Riikka kirjoitti...

Hihii, kiitos vinkistä. Vaikka huomasinkin sen vähän myöhässä. Notre damella on usein niitä luistelijapoikia varsinkin, se on totta. ja oon mä pari skeittipuistoakin löytänyt... helsingissä niitä vaan hengaa vähän joka kulmalla ja enemmän kuin ainakin pariisin keskustassa.