torstai 8. marraskuuta 2012

kaipuu taittuu kuin valo ja taipuu kuin notkea tanssijatar

En helvetti vieköön jaksaisi kirjoittaa taas yhtä epäonnista rakkaustarinaa, joka ei koskaan kunnolla alkanut. En jaksaisi puida, surra, hakata päätä seinään. En jaksaisi kaivata sitä tarinaa, minkä jo kuvitin pääni sisällä. En jaksaisi jäädä kiinni kaipaukseen.

Minulla ei ole mitään eväitä. Minä en osaa ihmisiä ja mitä pidempään hoen sitä itselleni, sitä vaikeampaa on oppia. Mitä kauemmin olen ilman rakkautta, sitä vahvemmin alan uskoa, ettei se kuulukaan minulle. Ja sitä vähemmän uskon siihen, vaikka se kuinka tulisi iholle, lyötäisiin vasten kasvoja kuin haiseva rätti. (Kai sekin kertoo jotain, jos vertaa rakkautta tiskirättiin?)

Minulla ei ole keinoja ottaa vastaan, uskoa, luottaa tai avautua. Minä osaan kyllä hymyillä nätisti, niellä kyyneleeni ja nousta pystyyn kerta kerran jälkeen. Minä sanon: jos tämä ei nyt onnistu, en luota enää koskaan. En usko enää koskaan enkä toivo enää koskaan. Mutta en minä nytkään luottanut. En uskonut enkä toivonut ja juuri siinä on ongelma. (Ja toisaalta, ei kenenkään harteille voi kasata niin painavaa taakkaa.)

En luottanut mihinkään ja silti minulla on petetty olo. Se on kaksin verroin paha, siinä saa pelkkää surua molemmista. Ja minulla on jo kädet täynnä kyyneleitä, polvet ruvella ja sinelmiä pitkin poikin kehoa ja mieltä. Kun yrittää koskea minuun, polttaa sormensa. Kun minä yritän palaa, kylmenen tuhkaksi edes leimahtamatta. Ja lopulta olen enää karrella.

Kun oppisi, että onnellinen voi olla. Kun jumalauta joskus pääsisi näistä keloista irti, osaisi katsoa itsensä vierestä. Uskaltaisi muistaa sen lujan ja lämpimän sylin ja uskaltaisi sanoa: tämä on minun paikkani.

5 kommenttia:

äM. kirjoitti...

Vahvaa rohkeaa!
Hurjan pitkän toven
vietän sanoissasi kiinni.

Enkä edes tiedä kirjoitatko
itsestäsi vai
"kirjoitatko vain".

Olen koukutettuna lukijasi.
Mahtavaa!

Tiina kirjoitti...

Nuo on kyllä monesti semmoisia itseääntoteuttavia ennustuksia. Kun etukäteen jo ajattelee, ettei siitä mitään tule eikä toiseen voi luottaa, niin niinhän siinä sitten käykin.
Joskus kyllä tyypitkin voi olla vääriä ja sinä oikea.

Hipsu kirjoitti...

Sanonpa vain, että tiedän tunteen ja voisin sanoa, että kyllä se siitä, kyllä sä vielä kirjoitat sen kunnon rakkaustarinan, mutta mitä se auttaa kun nyt et sitä kirjoita.
Voisin tarjota kupin kahvia (näin virtuaalisesti kun naamatusten se just nyt ei onnistu), sympatiaa, nyökytellä ja ymmärrää.

Ja hei, kiitos, tulin takaisin koska olikin vielä asiaa.

Riikka kirjoitti...

Kiitos Minttu, hauskaa että tykkäät! En itsekään aina tiedä, kirjoitanko itsestäni vai muuten vaan. Lähinnä ehkä ammennan omasta elämästä ja sitten väritän, joskus enemmän joskus vähemmän. Sun blogi oli mukava uusi tuttavuus, kiva!

Tiina, todellakin ovat. Huomaan sen niin selvästi, poikien ja monien muidenkin ihmisten kanssa. Sitä paitsi ylireagoin ja tulkitsen ihan liikaa, ei asiat lopulta tässäkään tilanteessa olleet niin kuin kuvittelin. Kai. Luulen, että ne selviävät jotenkin päin, kun vaan malttaisi elää ja odotella rauhassa eikä valmiiksi jo kirjoittaa tätäkin tarinaa ennen aikojaan.

Huomasin Hipsu, että taas liikutaan vähän samoilla vesillä. Ehkä meille molemmille vielä tulee hyviä rakkaustarinoita kerrottavaksi. Tosin minun pitäisi pikemminkin olla kirjoittamatta sitä etukäteen, koska silloin menee yleensä metsään... Pitäisi joskus kahvitella todellisessakin maailmassa, kiitos nyt tästä virtuaalikupista!

Hipsu kirjoitti...

Ehkä meillä tulee, toivoa sopii. Ja kahvitellaan!